Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
3η Σεπτέμβρη...

Eurokinissi

Από τα περί «μη προνομιούχων» μέχρι τα «κότερα» και τους «στρατηγούς Τσουκάτους», διανύθηκαν ήδη 35 χρόνια. Για την μετάλλαξη, τη δημαγωγία και την πολιτική απάτη στο πλαίσιο αυτής της διαδρομής έχουν ειπωθεί σχεδόν όλα. Θα περιοριστούμε, λοιπόν, στο γεγονός ότι παραμονές της - σημερινής - επέτειου της ίδρυσής του, το ΠΑΣΟΚ απέστειλε επιστολή στο δικηγόρο του Χριστοφοράκου ζητώντας να πληροφορηθεί (αφού δεν τα γνωρίζει...) τα στοιχεία για την εμπλοκή του κόμματος στα «μαύρα» ταμεία της «Ζήμενς».

Θυμίζουμε, πάντως, ότι ένας άλλος δικηγόρος, ο δικηγόρος του Τσουκάτου, ο κ. Διονύσης Γκούσκος, πρώην βουλευτής και ο ίδιος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πριν μερικές μέρες («Καθημερινή», 5/7/2009):

*

«Οι ισχυροί παίζουν σε διπλό ταμπλό, όχι από ιδεολογική άποψη, αλλά για να μην επηρεάζονται οι δουλειές τους».

«Το χαρτί αυτό (σ.σ.: που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ταμείο του) συντάχθηκε τότε, αλλά χρησιμοποιείται σήμερα. Και καταδεικνύει τούτο: Οι εγγραφές ήταν εικονικές, τυχαίες και ανώνυμες. Δεν υπήρχε δηλαδή σοβαρή λογιστική παρακολούθηση του ταμείου».

«Το ποσό των 150 εκατομμυρίων δραχμών (σ.σ.: το ένα εκατομμύριο μάρκα), μιλάμε για το 1999, θα σας έλεγα ότι μάλλον μεσαίο ήταν και βέβαια διόλου ασύνηθες».

«Κοιτάξτε. Αλλα τα επίσημα βιβλία και άλλο η πραγματικότητα του κομματικού ταμείου. Ανέκαθεν τα κόμματα εξουσίας κατέφευγαν σε μεγάλους χρηματοδότες για τις προεκλογικές τους ανάγκες, με τον όρο της ανωνυμίας και της διακριτικότητας».

«Κατά κανόνα οι μεγάλοι χρηματοδότες παίζουν σε διπλό ταμπλό. Με όποιο κόμμα έρθει στην εξουσία θέλουν να είναι κερδισμένοι (...). Το κίνητρό τους βέβαια δεν είναι η πολιτική ιδεολογία. Αλλά και οι λίγοι σοβαροί που χρηματοδοτούν με πολιτική άποψη, δεν θέλουν να επηρεάζονται οι δουλειές τους. Ετσι η ανωνυμία είναι δεδομένη και προϋπόθεση που πάντοτε τηρείται».

*

«Καλό», λοιπόν, το θέατρο εκ μέρους της Ιπποκράτους με την επιστολή στο Μόναχο, αλλά πήγε τσάμπα το... γραμματόσημο. Αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να μάθει (αφού δεν ξέρει...) κι αφού έπρεπε να απευθυνθεί σε κάποιο δικηγόρο κάποιου από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Ζήμενς», γιατί εκτός από τον δικηγόρο του Χριστοφοράκου, στη Γερμανία, δεν απευθύνεται και στον δικηγόρο του Τσουκάτου, εδώ στην Αθήνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ